Really

My concussion is feeling worse today, so will just do a quick post.

Here is an interview with me after the game, I was pretty dizzy at the moment so might have answered a little bit funny to some questions.

 

///Sebastian

Advertisements

2 thoughts on “Really

 1. Hjärnskakning – vuxna

  Hjärnskakning kan uppstå genom ett hårt slag mot huvudet, till exempel om man faller och slår i huvudet. Kortvarig medvetslöshet är det tydligaste tecknet på hjärnskakning. Vanlig hjärnskakning är inte farlig, men du bör undersökas på sjukhus så att man kan utesluta en blödning i hjärnan. Efteråt bör du undvika hård fysisk träning och alkohol för att ge hjärnan möjlighet att återhämta sig.

  Hjärnskakning inträffar när hjärnvävnaden kommer i rörelse på grund av ett slag mot huvudet. Då kopplas delar av hjärnans funktioner tillfälligt bort. Den som drabbats förlorar kortvarigt medvetandet.

  Ett kraftigt slag mot huvudet kan också leda till blödningar och svullnad i hjärnvävnaden eller ett brott på skallbenet.
  Symtom

  Det tydligaste tecknet på en hjärnskakning är den kortvariga medvetslösheten. Om medvetslösheten varar längre än någon minut måste man misstänka en svårare typ av hjärnpåverkan.

  Ibland kan man ha hjärnskakning utan tydlig medvetslöshet. Man kan vara frånvarande en kort stund följt av illamående, kräkningar och trötthet.

  Under timmar eller dagar efter en hjärnskakning har man ofta huvudvärk, yrsel, illamående, kräkningar och stark trötthet.

  Symtomen brukar gradvis försvinna efter några dagar upp till en vecka efter.

  En del personer får mer långvariga besvär av en hjärnskakning som fortsatt huvudvärk, yrsel, trötthet, svårigheter att koncentrera sig, nedstämdhet och överkänslighet mot ljud. Dessa symtom brukar inte vara knutna till någon synlig skada på hjärnvävnaden. Detta tillstånd kallas postkommotionellt syndrom. Det går oftast över av sig själv men ibland kan man behöva särskild rehabilitering.
  Egenvård

  Hjärnan behöver lugn och ro för att återhämta sig efter en hjärnskakning. Du kan återgå till din normala verksamhet direkt, men ge dig tid att vila. Undvik hård fysisk träning, alkohol och uppgifter som är koncentrationskrävande så länge du har besvär.

  Om du fått en hjärnskakning i samband med idrottsutövning bör du inte idrotta under minst två veckor och till du är helt besvärsfri.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s